O nama

Dugogodišnje predano bavljenje zaštitom na radu nam daje veliku obavezu da i u budućnosti ostvarujemo zavidne rezultate na ovom sve zahtjevnijem području zaštite ljudi. Kalimero d.o.o. je osnovan 2004. godine u Križevcima. U početku smo se bavili samo šivanjem i maloprodajom metražne tkanine, a kroz nekoliko godina posao smo proširili i na veleprodaju zaštitne opreme na radu, te nam u tom sektoru uvelike pomaže iskustvo sa tkaninama, jer je sastavni dio našeg asortimana također i šivanje radnih odijela po mjeri i želji kupca.

Iz našeg asortimana možemo Vam ponuditi cjelokupna rješenja zaštite na radu (zaštita ruku, nogu i glave) i ostala industrijska rješenja koja Vam nudimo kroz zastupništvo sa Irskom tvrtkom Portwest.

Također smo zastupnici Poljske tvrtke Protekt koja proizvodi opremu za rad na visini, te u suradnji sa njima slobodni smo Vam ponuditi kolektivnu zaštitu (mreže, ograde) i osobnu zaštitu (uprtači, užadi, sidrišne točke).

Zaštita na radu, kao bitni element sve strožih EU propisa u različitim djelatnostima nameće se zbog same zaštite ljudi, kao i zbog sigurnosti izvodjenja radova.

Naš uhodan i obrazovan tim stručnjaka prati svjetske trendove u zaštiti te materijalima koji se shodno tome primjenjuju. Sva naša oprema ima EU certifikate.